העלייה המתמשכת בתוחלת החיים מובילה משפחות רבות לבצע את המעבר מהבית הפרטי לדיור מוגן אשר מספק מענה הוליסטי לכלל הצרכים הבריאותיים והנפשיים של ההורים הקשישים. פעמים רבות, המעבר לבית אבות מלווה באינספור שאלות, לבטים ולילות לבנים של ההורים והילדים כאחד.
יצאנו לבדוק ביחד עם המומחים לגיל השלישי, איך לבחור בית אבות שיעניק את הפתרון הטוב ביותר להורה שלך.
איך לבחור בית אבות להורה שלך?
באופן כללי, טיפול בהורה קשיש דורש לא מעט זמן, תעצומות נפש ומשאבים מן הילדים. לעיתים קרובות, טיפול בהורה קשיש פוגע במשפחה הגרעינית של הילדים ודורש מחיר אישי כבד.
במקרים בהם הילדים לא יכולים לטפל בהורה הקשיש, מומלץ לעשות את המעבר לבית אבות אשר יכול להעניק לו תמיכה בריאותית 24 שעות ביממה, חברתית וקהילתית. בעת בחירת בית אבות להורה, מומלץ לשים לב לפרמטרים הבאים:
- מיקום גיאוגרפי – אחד הפרמטרים החשובים ביותר בעת בחירת בית אבות להורה קשיש היא מיקומו של המוסד. באופן כללי, אם ההורה מתגורר בבת ים, מומלץ לאתר בתי אבות בבת ים ולא בתי אבות בתל אביב, חיפה או ירושלים. בצורה זו ההורה מרגיש שהוא אינו מתנתק מהסביבה הטבעית שלו, שומר על נותני שירותים מוכרים (בית קפה, קופת חולים וכדומה) והמעבר מתבצע בצורה חלקה, נעימה ונטולת מהמורות.
- קרבה לילדים – בהמשך לסעיף הקודם, בית האבות חייב להיות ליד רוב או חלק מהילדים. פעמים רבות, קרבה לילדים מאפשרת להם מצד אחד לגשת בתדירות גבוהה יותר להורה ומצד שני מחזקת את הביטחון של ההורה בכך שילדיו תמיד נמצאים לידו.
- היקף וסוג השירותים – למרות שבשנים האחרונות ישנה פריחה בתחום, לא כל בתי האבות מציעים את מגוון השירותים הדרוש לבני הגיל השלישי. מומלץ לבצע בדיקה מקיפה אשר תחשוף את איכות, היקף וסוג השירותים שניתנים בבית האבות מבחינת שירותי ניקיון, אוכל, תרבות ופנאי.
- יכולות כלכליות – באופן כללי, ככל שרמת החיים הרצויה גבוהה יותר כך העלות החודשית תהיה גבוהה יותר. מומלץ לבדוק אם אתם זכאים לתמיכה ממשלתית של משרד הרווחה זכאים בעלויות החודשיות כאשר התמיכה תלויה בהכנסתו של הקשיש, ילדיו ובני זוגם.
לסיכום, בחירה מושכלת של בית אבות להורה הקשיש תבטיח התאקלמות מהירה של ההורה ותאפשר לו להמשיך את חייו תוך התייחסות לצרכים הרפואיים מבלי לוותר על תרבות הפנאי, החברים והקהילה שכל כך חשובה לו.