לא מעט שכירים במשק זכאים להחזרי מס מהמדינה בשווי של אלפי שקלים, אך לצערנו רק עובדים מעטים פונים כדי לממש את זכאותם.
לפי סקרים אחרונים, רוב השכירים בכלל לא טורחים לבדוק את זכאותם, משום שהם סבורים שהם אינם עומדים בקריטריונים לקבלת החזר מס מהמדינה – אך האמת היא בדיוק הפוכה, כמעט מחצית מהשכירים זכאים לקבלת החזר מס מן המדינה שבממוצע עומד על 6,976 ש״ח לאדם.
אם עבדת בשנים האחרונות, כנראה שמגיע לך כסף מהמדינה כתוצאה מגביית יתר. לבדיקה ראשונית, ניתן למלא את טופס יצירת הקשר או להתקשר ל – 072-3924694 – השירות ניתן בחינם, ללא התחייבות כלשהי מצידך!
מי זכאי להחזרי מס?
על פי פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א- 1961 כל אדם אשר חבות המס שלו הייתה נמוכה מהגבייה בפועל, זכאי להחזר מס מן המדינה.
להבדיל מעצמאיים אשר מגישים מידי שנה דו"ח שנתי אשר משקף את מצב ההכנסות וההוצאות שלהם באותה שנת מס, שכירים לא מחויבים על פי החוק להגיש את הדו"ח. כתוצאה מכך, שוכבים בכספות האוצר כ – 8.5 מיליארד ₪ אשר לא מוחזרים לציבור השכירים בישראל!
זכאות להחזר מס בקרב שכירים מתרחשת כאשר יש חוסר התאמה בגובה המס שהעובד צריך לשלם לבין מה שנגבה בפועל.
על פי חוק, גובה המס שעובד שכיר משלם מחושב על בסיס שנתי, אך בפועל מנוכה משכרו של העובד על בסיס חודשי. חשבי השכר או המעסיקים מתבססים על חישוב משוער של הכנסתו השנתית של העובד, אך בפועל רק בסוף שנת המס ניתן לקבוע אותה במדויק – מצב זה, יכול להוביל לפערים ולכך שהעובד יהיה זכאי להחזר מס.
מצבים שכיחים בהם ניתן לקבל החזרי מס לשכירים
הנה כמה סיטואציות ודוגמאות שכיחות בהן נגבה מס הכנסה עודף מעבר לנדרש על ידי רשויות המס בישראל:
- רציפות במקום העבודה – עובד אשר החליף מקום עבודה במהלך השנה, זכאי להחזר מס מן המדינה.
- ניכויים וזיכויים – לעיתים קרובות, כתוצאה מחוסר ידע העובד לא מדווח על כל נקודות הזכות, הניכויים או הזיכויים שהוא זכאי להם. לדוגמא, כאשר שכיר מפריש בצורה עצמאית לחיסכון פנסיוני ותשלומים אלה לא ידועים למעסיק, הוא זכאי להחזר מס משמעותי בסוף כל שנה.
- תיאום מס – עובדים אשר מועסקים במספר מקומות עבודה, נדרשים לבצע תיאום מס בסוף כל שנה. בדרך כלל, עובד שמועסק במספר מקומות עבודה משלם את מדרגת המס הגבוהה ביותר אשר כמעט תמיד לא רלוונטית למצבו בסוף השנה.
- ילודה – אם נולד לך ילד במהלך השנה, המאורע המשמח מעניק לאם ולאב נקודות זיכוי אשר משפיעות על חבות המס שלהם.
- טעויות אנוש או הנחות יסוד – לעיתים מעסיקים או חשבי שכר יכולים לטעות או להניח הנחות לא נכונות בנוגע לעובד (אזור מגורים, נכות, הפקדות אישיות וכדומה).
מהו התהליך לקבלת החזרי מס לשכירים?
שכירים אשר מעוניינים לקבל החזר מס מן המדינה, נדרשים לעבור את השלבים הבאים:
- בדיקת זכאות להחזר מס – השלב הראשון בהליך הוא בדיקת זכאות מלאה אשר מבוצעת על ידי רואה חשבון מוסמך בהתאם למסמכים, תלושי המשכורת והמידע שמסופק על ידי העובד. בסיום הבדיקה, העובד יכול לדעת האם הוא זכאי להחזר מס ואם כן, מה גובה ההחזר הצפוי מן המדינה. נכון להיום, ניתן לדרוש החזר מס מהמדינה עד 6 שנים מתום שנת המס שעבודה מבוקש ההחזר.
- הגשת בקשה להחזר ברשויות המס – במידה וישנו צפי להחזר מס, מוגשים לרשויות המס כל המסמכים הדרושים (טופס 106, חיסכונות פנסיוניים, אישורים מביטוח לאומי, רשויות מקומיות וכדומה) לבדיקת הבקשה על ידי פקיד השומה המקומי.
- המתנה לבדיקות וקבלת ההחזר מרשויות המס – לאחר אישור כלל המסמכים הרלוונטיים וחישוב הזכאות על ידי פקיד השומה במס הכנסה, יתבצע ההחזר בתוך 90 יום או עד ה – 31 ביולי באותה שנה.
לסיכום, לא כדאי להמתין למחר, בדיקת זכאות קצרה יכולה להכניס לחשבון הבנק שלך אלפי ואף עשרות אלפי שקלים לבעלי שכר גבוה.
לקבלת מידע נוסף על החזרי מס לשכירים ולביצוע בדיקת זכאות ראשונית, ניתן להתקשר ל – 072-3924694 או למלא את טופס יצירת הקשר שמופיע בצד – השירות ניתן בחינם, ללא התחייבות כלשהי מצידך!