סגנון החיים, האתגרים וההישגיות שמאפיינת את חיינו הפרטיים והמקצועיים, מובילים לא פעם לתופעות גופניות חוזרות ונשנות כמו כאבי ראש (מיגרנות). במאמר זה יצאנו לבדוק עם המומחים, כיצד לטפל, להקל ולהתמודד עם כאבי ראש בצורה נכונה לאורך זמן.
במידה ואין לך עדיין ביטוח בריאות פרטי או שברצונך לבדוק את הכיסויים שברשותך, סוכן ביטוח מורשה, ישמח לעבור על הכיסויים שלך, להוזיל לך את הביטוחים ולהדק את הכיסוי הרפואי שישאיר אותך מוגן לאורך שנים. ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924694 או באמצעות טופס יצירת הקשר הבא בחינם (השירות לא כרוך בעלות כלשהי ללקוח):
מהי מיגרנה?
מיגרנה היא סוג של מחלה נוירולוגית אשר מובילה לכאבי ראש בינוניים עד קשים לתקופה קצרה של עד 72 שעות. לרוב, המיגרנה מופיעה כתוצאה מהפרעה בפעילות המוחית התקינה, זרימת הדם והרקמות שסובבות את המוח.
גורמי הסיכון העיקריים של למיגרנה הם גורמים תורשתיים כאשר ל- 60% מהסובלים ממיגרנה יש הורה אשר סובל ממנה, מתחים נפשיים, חרדות, שינויים הורמונליים, מחסור בשינה, דיכאון, טבק, שתייה חריפה ושימוש בתרופות מסוימות. על פי הערכות, כ – 10% מהאנשים ברחבי העולם סובלים ממיגרנות ברמות קלות עד קשות. בנוסף, נשים סובלות יותר ממיגרנות כאשר הערכות בעולם הרפואה מדברות על יחס של פי 3 מהגברים.
מהם התסמינים העיקריים של המיגרנה?
פרט לכאבי ראש בדרגות שונות, המיגרנה יכולה להיות מלווה ברגישות לאור בוהק, טשטוש ראייה כללי, עייפות, רגישות לרעש ולריחות קיצוניים, בחילות ואף הקאות.
לעיתים לפני התפרצות המיגרנה, יופיעו בשדה הראייה הבזקי אור ונקודות שחורות אשר נקראות אאורה (Aura).
כיצד לטפל במיגרנה בצורה נכונה?
באופן כללי, הטיפול בהתקפי מיגרנה נעשה ב – 2 מישורים עיקריים:
- טיפול מניעתי – על פי האיגוד האמריקאי, אנשים אשר סובלים מלפחות 3-4 התקפי מיגרנה בחודש יכולים ליטול תרופות חוסמות בטא, תרופות נוגדות דיכאון או תרופות להקלה על כאבים כטיפול מניעתי למיגרנה. לרוב התרופות אשר מציע הרפואה הקונבנציונלית ישנן תופעות לוואי חריפות אשר מקשות בצורה משמעותית אשר החולים במיגרנה להתמיד בהן.
- טיפול אקוטי בזמן התקף – בזמן התקף מיגרנה, ניתן להשתמש בתרופות ללא מרשם אשר מיועדות לטיפול בכאב כמו אספירין, אקמול וכדומה. בנוסף, מומלץ לשלב את התרופה עם מנוחה או שינה בחדר חשוך ושקט ככל הניתן. במקרים בהם ההתקף חריף במיוחד, ניתן להשתמש בתרופות מרשם ממשפחת הטריפטנים (תרופות כמו רילרט, אימיטרקס, זומיג, ריזלט) אם המטופל לא סובל ממחלות רקע אחרות.
לסיכום, לכל מי שסובל ממיגרנה מומלץ לאמץ אורח חיים בריא אשר כולל פעילות ספורטיבית (ריצה, הליכה, שחייה וכדומה), תזונה בריאה, הפסקת עישון, הימנעות ממשקאות אלכוהוליים או מאכלים מסוימים אשר יכולים להוות טריגר להתקף המיגרנה.