בשנים האחרונות, בעלי עסקים קטנים, בינוניים וגדולים בוחרים לשכור או לקנות קופה ממוחשבת לצורך ניהול שוטף של העסק, התייעלות ומתן שירות טוב, מהיר ונכון יותר ללקוחות העסק.
במאמר זה אציג לך 5 פרמטרים אשר חשוב לבדוק טרם רכישה או השכרה של קופה רושמת לעסק.
איך לבחור קופה רושמת לעסק?
על פי מחקרים אחרונים, מידי שנה נסגרים בישראל כ- 40,000 עסקים כתוצאה מניהול לקוי, חוסר שליטה ומעקב אחר ההוצאות וההכנסות של העסק.
קופה ממוחשבת לעסק קטן, בינוני או גדול מאפשרת לקבלת אינדיקציה על מצב העסק בזמן אמת ומעניקה לבעל העסק מגוון רחב של כלים החל משעון נוכחות לעובדים ועד אפשרות לניהול מלאי, עדכון מחירים בלחיצת כפתור או יצירה של מועדון לקוחות פרטי.
בעת רכישה או השכרה של קופה רושמת לעסק, חשוב לשים לב לפרמטרים הבאים:
- התאמה לסוג העסק – כיום קיימות בשוק אינספור קופות, אפשרויות ופונקציות. מומלץ להתאים את סוג הקופה לסוג העסק (חנות פרחים, בית קפה, מכולת וכדומה) כך שהאפשרויות והפונקציות (הנפקת תלושי זיכוי, התממשקות לענן חיצוני, גיבויים, סליקת אשראי וכדומה) שהיא מעניקה יהיו בדיוק למידותיו של העסק ובעליו.
- Keep it Simple – לרוב, הקופה הרושמת תתופעל על ידי כוח אדם שאינו טכנולוגי, לכן מומלץ לבחור בקופה רושמת אשר קלה להבנה, תפעול ועבודה שוטפת.
- מהירות עבודה – מהירות העבודה עם הקופה היא קריטית להפחתת הלחץ על הקופות בעסק שלך. בסופו של יום, הקופה צריכה לייעל את העבודה ולא לתקוע אותה, כך שמומלץ לבחור בקופה ממוחשבת אשר מפחיתה את העומס ולא להיפך.
- גודל פיזי – הרבה בעלי עסקים לא מתייחסים לנושא זה, אך חשוב לזכור כי הקופה צריכה להתאים לחלל העסק. לעיתים קרובות, קופה גדולה אשר מוצבת בחלל קטן תיצור תחושה של מחנק, עומס וחוסר התאמה אשר עלולה להבריח לקוחות.
- שירות לקוחות – חשוב לבדוק כי החברה שמספקת את הקופה לא רק מספקת קופה שעובדת, אלא גם מעניקה שירות לקוחות לתיקון תקלות או תמיכה בזמן אמת.
לסיכום, ישנן לא מעט חברות אשר מציעות לעסקים קופות רושמות, לכן חשוב לבצע השוואת מחירים, השוואת פונקציות ואפשרויות טרם ביצוע הבחירה הסופית.