על פי סקרי דעת קהל שנערכו בחודשים האחרונים בארה"ב, משבר הקורונה אשר פוקד אותנו גרם לחדרה כלכלית בקרב 9 מתוך 10 אנשים אשר השתתפו בהם.
יצאנו לבדוק ביחד עם המומחים, כיצד ניתן להתמודד עם חרדה ופגיעה כלכלית בעידן הקורונה.
רוצה לעשות סדר בביטוחים שלך? הביטוחים שלך מכבידים על כלכלת המשפחה שלך? – זה הזמן ליצור קשר עם המומחים של INVESTWEEK ולקבל כלים שיאפשרו לך לחסוך לא מעט כסף על הביטוחים הפרטיים/המשפחתיים שלך. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924694 או למלא את הטופס הבא:
איך להתמודד עם חרדה כלכלית בעידן הקורונה?
התמודדות עם חרדה כלכלית היא לא עניין של מה בכך.
לעיתים קרובות, הגוף והנפש תלויים אחד בשני וניתן לראות בקרב אנשים שסובלים מחרדה השפעות לא רק בפן הנפשי אלא גם בפן הגופני. הנה 4 טיפים שיעזרו לכם להתמודד בצורה טובה יותר עם חרדה ופגיעה כלכלית בעידן הקורונה:
- ניהול מחושב של התא הכלכלי – ישראלים רבים איבדו את עבודתם לאלתר, הוצאו לחל"ת בעל כורחם או חוו ירידה בהכנסות מהעסק שבבעלותם. ימי הקורונה הם הזדמנות מעולה לבדוק ולנהל את התקציב המשפחתי במקום שהוא ינהל אותנו. מומלץ לעבור על מצבת ההכנסות מול ההוצאות ולבדוק כיצד ניתן להעלות הכנסות או לצמצם הוצאות לא נחוצות.
- אלטרנטיבות זולות יותר – לעיתים קרובות, ניתן למצוא מוצרי צריכה דומים או לערוך שינוי ההתנהגותי אשר מוביל לחיסכון כספי. לדוגמא, תשלום על ספקי טלוויזיה זולים יותר או מעבר לאכילה זולה בבית במקום במסעדות יקרות.
- מעקב, ניהול ומשא ומתן מול ספקים – כל משק בית מקבל מגוון רחב של שירותים ומוצרים מספקים חיצוניים (טלוויזיה, אינטרנט, טלפוניה, מים וכדומה). מומלץ לבדוק את כלל ההוצאות ולראות האם ניתן לנהל משא ומתן חדש מול הספקים או שניתן לוותר לחלוטין על השירות שלהם.
- משכנאות והלוואות – בנק ישראל מאפשר דחייה של משכנתאות והלוואות לתקופה קצרה, אך מומלץ לא להתפתות משום שכל דחייה צוברת ריביות גבוהות אשר יתווספו למשכנתא/ההלוואה המקורית.
לסיכום, תקופת הקורונה טלטלה את חיינו מקצה לקצה ויצרה כמעט לכל אחד מאיתנו הפסדים כספיים משמעותיים. עם זאת, בהחלט ניתן להתמודד עם החרדה והפגיעה הכלכלית על ידי הקפדה על משמעת פיננסית נכונה ומותאמת לצרכים של כל אחד מאיתנו.