כמעט כל השקעה עסקית (נדל"ן, חברות ועסקים), טומנת בחובה אינספור שיקולי מס אשר מצד אחד יכולים להפוך את העסקה לכדאית, אך מצד שני עלולים להפוך את העסקה לכישלון מהדהד.
יצאנו לבדוק ביחד עם המומחים למיסוי, מהם שיקולי המס שיכולים לחסוך לך לא מעט כסף בהשקעות עסקיות (נדל"ן, חברות ועסקים).
4 שיקולי מס שיאפשרו לך לחסוך כסף בהשקעות עסקיות
רשויות המס בישראל מפעילים מנגנון מיסוי אשר קשור לאופי, מהות ואופן ההשקעה העסקית שמתבצעת. כתוצאה מכך, טרם ביצוע השקעה כלשהי, מומלץ לקבל ייעוץ מס פרטני על ידי יועץ מס מוסמך אשר יוכל לבחון את מהות ההשקעה, אפיקי המימון והתשואה הצפויה.
באופן כללי, ניתן לציין מספר שיקולים אשר יכולים לחסוך בחבות המס העתידית:
- השקעה פרטית מול השקעה באמצעות חברה בע"מ – לעיתים קרובות, משקיעים יעדיפו לבצע את ההשקעה באמצעות חברה בע"מ אשר מקטינה את הסיכון ומצמצמת את החשיפה של המשקיע לכישלון עסקי. חשוב לזכור כי המס על רווחי הון של חברה בישראל עומד על 23% מהרווח הריאלי, כך שכל השקעה באמצעות חברה בע"מ חייבת להיבחן על בסיס רווחי הנטו בלבד (אם לא יתגלה בעתיד שהתשואה הצפויה מההשקעה נמוכה בצורה משמעותית מהתחזית הוורודה שהוצגה לנו).
- הכרזה על השקעה כהוצאה מוכרת מלאה – באופן טבעי, ההשקעה העסקית מוכרת כהוצאה הונית מוכרת אשר אינה מזכה במס הכנסה, אך אם העסקה כוללת מרכיב של "אי תחרות", פיצוי או "דמי השתקה" למוכר לתקופה קצרה של עד 3 שנים, ניתן להציג את הוצאות אלה כהוצאות מזכות.
- רכישת מוניטין משתלמת יותר – כבר שנים רבות שמכירת מוניטין היא בין מקלטי המס של המוכר, אך בעקבות הרפורמות שבוצעו במס הכנסה, היום גם לקונה משתלם להציג את העסקה כעסקת מוניטין אשר מאפשרת לו לקבל החזר מלא בתוך 10 שנים מיום ביצוע ההשקעה. חשוב לציין כי רשויות המס בישראל נוטות לבדוק קונים/מוכרים אשר משתמשים בכלי זה.
- קיזוז הפסדים בהשקעות כושלות – לצערנו, משקיעים רבים בוחרים "להדחיק" או להתעלם לחלוטין מההשקעות הכושלות שלהם. במקרים רבים, ניתן להשתמש בהשקעות שירדו לטמיון לקיזוז השקעות רווחיות יותר.
לסיכום, השקעות עסקיות מאפשרות למשקיעים חכמים, מתוחכמים ומנוסים לצמצם את חבות המס הצפויה למינימום האפשרי. כמו בכל תחום, מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מיועץ מס מוסמך אשר יוכל לבחון את ההשקעה, התשואה הצפויה וחבות המס העתידית.